logo
artikler -> 2004 -> 8.1 Slut med svineriet / ©2004.01.13 Webmaster - Op

Slut med svineriet på slagterierne

Af Ritt Bjerregaard, fødevarepolitisk ordfører (S)
Pressemeddelelse
8. januar 2004

- Der må overhovedet ikke kunne herske tvivl om, at hygiejnen og kontrollen på de danske slagterier er som den skal være. Den skal ganske enkelt være i orden. Det fastslår Socialdemokratiets fødevarepolitiske ordfører Ritt Bjerregaard. - Derfor må vi så hurtigt som muligt komme til bunds i det problem, vi står over for.

På baggrund af afsløringerne som Ekstra Bladet og TV2 de seneste dage har bragt om elendig rengøring, manglende kontrol og påstået svindel med bakterieprøver på flere slagterier, har Ritt Bjerregaard i dag, torsdag 8. januar 2004, bedt om at få fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) i samråd. I samrådet ønsker Ritt Bjerregaard en redegørelse fra fødevareministeren om, hvordan ministeren har tænkt sig, at ”svineriet” på slagterierne skal ophøre.

Da VK-regeringen i foråret 2002 valgte at opprioritere virksomhedernes egenkontrol, skete det på bekostning af antallet af kontrolbesøg fra fødevareregionerne, som der blev skåret kraftigt ned på. Denne prioritering var socialdemokraterne langt fra enige i, og derfor vil Ritt Bjerregaard gerne vide, hvordan man kan have tillid til egenkontrollen, når den tilsyneladende ikke virker.

Ligeledes vil Ritt Bjerregaard have opklaret, om der bliver snydt med bakteriekontrollen på slagterierne, som det blandt andet er blevet hævdet af en tidligere ISS-ansat i Ekstra Bladet og TV2.

Ritt Bjerregaard træffes på 3337-4007