IT-Kurser

banjo.gif (8478 bytes)turtle.gif (8358 bytes)

På denne side vil der (efterhånden) være lænker til forskellige kurser, som har et eller andet at gøre med det at lave en World Wide Web. Udgangspunktet er en lokal web, dvs. en samling sider på ens egen lokale PC. De skal publiceres, dvs. kopieres til Socialdemokratiets centrale Web-server på www.socdem.dk

Se også efter på følgende adresse: http://www.socdem.dk/webmaster/, som er den officielle side for lokale webmestre

 1. rød pil til højreUdarbejdelse af en lokal Web
  20KB - 67 sek: sidst ajour: 31 aug 98
 2. aniredarrow.gif (929 bytes)Kopiering af lokal Web til central Web ved hjælp af FTP-program
  85K - 57 sek: sidst ajour: 22 aug 98
 3. aniredarrow.gif (929 bytes)Publicering af en lokal FrontPage98-Web til en central Web uden FP-extensions
  57KB - 41sek: sidst ajour: 22 aug 98
 4. Rød pilPublicering af en lokal FrontPage98-Web til en central Web med FP-extensions
  16KB - 39sek: sidst ajour: 2 april 99

De angivne tider er ca. tider for 'download', hvis man benytter et 28.8baud modem. Desuden er sidens størrelse angivet i KB (kilo bytes = 1.000 tegn).

Men først skal der laves en lokal Web, dvs. en samling hjemmesider, som befinder sig på den lokale PC. Jeg vil foreslå, at man anvender Microsoft Personal Web Server, som er gratis og som i forbindelse med Windows 95 og især Windows98 er god (Kursus 1).

Dernæst vil jeg beskrive, hvorledes man kopierer den lokale Web til den centrale Web (www.socdem.dk) ved hjælp af et standard FTP-program (FileTransportProtocol). Det er nok den mest anvendte metode på Internet (Kursus 2).

Hvis man anvender programmet FrontPage98, kan det betale sig at overføre filer fra den lokale til den centrale Web ved hjælp af den indbyggede FTP-funktion i FrontPage98. Den største fordel er, at man ikke selv skal holde styr på alle de ændringer, der sker i den lokale Web - og tro mig: Der kan ske mange, hvis man anvender de forskellige funktioner i FrontPage98, f.eks. 'temaer' (Kursus 3)

Endelig vil jeg slutte af med at fortælle om de fremtider, der venter os, når/hvis Web-serveren bliver forsynet med FrontPage98-extensions, dvs. småprogrammer, som gør livet lettere for den lokale webmaster - og måske besværligere for den centrale IT-operatør. Der er tale om sidetæller, interaktiv debat/diskussion, søgefunktion, kreative blanketter/formularer - kort sagt en række muligheder for at gøre Web'en til et elektronisk forsamlingshus (Kursus 4).


oversigt.gif (5390 bytes)NB! På grund af pladsmangel på denne server er de følgende kurser lagret på en ny, gratis Webserver: http://kursus.freeservers.com - som fordi den er gratis tilbyder et par annoncer eller så.

Og dog: Måske der er nogle, der har ideer til flere kurser - f.eks. hvordan man benytter en politisk Web osv. osv. Netop - for jeg synes, at det kunne være en god ide at fortælle om FirstClass programmet på Net.Dialog (Kursus 5) og hvordan det mest hensigtsmæssigt anvendes i en Internet-verden . Og så er der stadivæk brug for at kunne forstå dele af en HTML-tekst (Kursus 6). Og som noget meget anvendeligt nu og her er der gratis hjemmesider til alle (Kursus 7) samt gratis Epost (Kursus 8). Man kunne blive ved med gratis Internet opkobling (Kursus 9) og måske en gratis PC (mod reklame på en eller anden måde), men nu må det være slut for idag!