Her mangler et billede fra vejfesten på Klosterbakken den 19. august 2005, hvor tanker opstod om sammenhold og netværk og meget mere
....

Har du tænkt på, at vejen, du bor på, kan blive et af dine netværk?

De fleste af os har nok en i vores nabolag, vi turde henvende os til, hvis vi var i nød. Men mange flere kan være en slags netværk for hinanden, det kræver bare, at man kender lidt til hinanden. Det har vi gjort noget ved på Klosterbakken. Det er nu 12. år, vi har været til vejfest. 5 af vejens beboere har foreløbig lagt hus til vejfesten - nogle endda mange gange ! Derved er de rammer blevet skabt, hvorved man kan opnå tryghed : Man er på hilsefod med de fleste, man følger med i andres liv - det giver sympati og forståelse, man udvider sin horisont, og som sagt vil man ikke være bleg for at bede om hjælp eller selv at yde hjælp, hvis der er brug for det.

Jeg har hørt andre fra Værløse fortælle om noget lignende. Fortæl, hvordan I hjælper hinanden der, hvor du bor.

Indsendt af Ettie i nr. 31

Ingolfs Kaffebar

Ingolfs Kaffebar. Hjemmesider
Kære Ettie i nr.31

Tak for dit indlæg. Jeg er helt enig i, at man skal kende hinanden, hvis man skal have en chance for at kunne hjælpe. Eller modtage hjælp for den sags skyld. Det fik mig til at tænke på en gang, hvor jeg kom ind i Ingolfs Kaffebar ved et tilfælde. På væggen hang en række billeder af mennesker, der stod foran deres huse. De havde alle noget i hånden - og jeg fik så af café-ejeren at vide. at det var "hjemmesider" !! - lavet længe før, der var noget, der hed Internet.

Ideen opstod ved at man på vejen savnede .. sammenhold. Ergo oprettede man denne café og forsynede den med inventar, som man fandt frem fra gemmerne - så det lignede (og ligner) en normal dansk dagligstue. Men netop billeder af de enkelte beboere foran deres huse med et yndlingsobjekt i hånden - det understregede netværket. Forestil dig, at du så en med en Pc under armen - så kunne det jo tænkes, at hun/han kunne hjælpe dig med din Pc, hvis den løb tør for farve. Eller ham med riven - mon ikke han forstod sig på havekunst? Eller hvad med damen med Rifbjerg-bogen - mon hun vidste, hvor forfatteren voksede op på Amager?

VI havde engang en lille købmand i nærområdet, som havde informationer om vejens beboere på nogen lunde samme måde. Den er nu nedlagt, men jeg kunne godt tænke mig at genoprette nogle af dens funktioner - og vi kunne jo starte med at fortælle hinanden mere om, hvem vi er.

Venlig hilsen fra Hans Jørn i nr. 13

ps! Billederne stammer fra en udflugt, hvor personaleforeningen fra mit arbejde havde valgt en "fodrejse på Amager". Den blev så afsluttet på denne vej Ingolfs Allé, hvor forfatteren Klaus Rifbjerg faktisk havde sit barndomshjem.

ps2! Jeg har oprettet en side om Klosterbakken i Værløse, hvor alle kan gå ind og tilføje en bemærkning eller to ..

Valid HTML 4.01 Transitional29. august©2006 web-redaktionen