foto: Vejen til udstillingen

Inge-Margrethe Madsen udstillede den 16-18. februar 2007 - og inviterede Kajs Avis på besøg.

Udstillingens navn er:

Så mange navne
og fandt sted på Frederiksberg, nærmere bestemt:

Bjørn Ignatius Øckenholts Frederiksbergske Billedkunstskole

http://ignatius.dk
foto: Mit favoritbillede
foto: Kunstnerinden
Lad det være sagt med det strax: Mit favoritbillede
Kunstner bag collagen er Anne-Marie Pedersen.

Billedet overraskede mig i samme øjeblik jeg så det, fordi jeg troede, at det var malet på en grå/sort skoletavle af skifer.

Men det var det ikke - det var heller ikke malet direkte på væggen, det var faktisk et maleri på lærred.

Så mange navne - er tematet for udstillingen, og man tør nok sige, at der er skrevet navne på "tavlen". Herunder epost-adresser til selveste Julius Cesar ;-) - Det var også på tide, at de gamle gutter fik en entydig identidet omend posthumt og på en ydmyg kunstudstilling.
foto: 20 A4-sider
Igen har journalisteleven været uforberedt og glemte at skrive de objektive data ned på en notesblok. Men for mig var dt vigtigere at blive overrasket - ægte overrasket over hvad jeg så.

På den bagerste væg hang disse hvide A4-sider (der er faktisk en ekstra række forneden, så det blev til 20 i alt).

Og først tænke jeg: Aha, det er nok lærerens kontor, hvor der er en kursusbeskrivelse - idet det jo var en billedkunstskole med et 4 måneders kursus med mødepligt, så efter blot 14 dage skulle der være udstilling, og det kræver disciplin.

Men nej, det var et kunstværk, som betog mig stærkt al den stund indholdet betød meget. Inge-Margrethe fortalte, at det hed konceptkunst ...

Men overraskelsen - den skal med .. og det gjaldt i øvrigt flere af de udstillede genstande - man skulle træde forsigtigt, skulle man  !

Kunstneren er: Kit Kjølhede Laursen.
foto: Anne Lorenzen
Denne samling billeder blev os anbefalet af Inge-Margrethe som hendes personlige favorit - og smukke var de - malet af Anne Lorenzen.

I dette rum var farverne gule, grønne og blå, men Anne kunne også male i andre farver - til andre tider.

Der er flere billeder, men der henvises til et galleri på wikimedia.dk, hvor der er bedre plads til udfoldelse. Adressen er:

http://wikimedia.dk/index.php/Biofb

Der er billeder, der ikke kan gengives fotografisk på en hjemmeside med lav opløsning. Sådanne billeder skal opleves i virkeligheden, og det er mit fromme ønske, at Furesø Kommune vil anskaffe et billede af Anne Lorenzen - ikke fordi hun her anvender den blå farve i den nye kommunes byvåben, nej - men fordi disse farver netop repræsenterer noget, som jeg forbinder med skov og sø i egnen omkring Værløse.

Det var blot superlativer for farverne - kompositionen i form af en collageagtig stil er forbilledlig og kan give tanker til en lang tid.
foto: Inge-Margrethe Madsen
Så nåede vi til det rum, hvor Inge-Margrethe Madsen havde opstillet sine billeder - jeg tror, at dette her hedder "Dans".

Desværre har jeg ikke flere still-billeder, fordi jeg skiftede til video på dette tidspunkt, så der vil følge mere fra IMM's kunstværelse
foto
Lige efter Inge-Margrethes værelse fulgte et spændende rum, hvor man næsten ikke vidste, hvor man skulle sætte fødderne - eller øjnene, for der var vinduer, som man troede var spejle - og vist nok også omvendt.

Det var som at gå på opdagelse i en anden verden, og uanset betragtervinklen, var der nøje afstemnte motiver indmejslet i det ellers tomme rum domineret af en radiator.

Farverne var holdt i edb-genren fra dengang, hvor der kun var 16 farver, heraf en lyserød og -blå, der skringrede mod hinanden.


foto
Her ser man netop igennem en rude, hvor der vist også er sat streger på, så det giver indtryk af noget helt andet.

Utrolig flot komposition på samtlige vægge og gulv og loft.

Kunstneren bag disse spændende rum hedder Maria Ström Svensson.
foto: Inge-Margrethe foran et maleri
Dette er et gedigent opstillingsbillede, hvor jeg bad Inge-Margrethe stille sig op foran en kollegas - Lise Dahl's maleri af et tog, der raser gennem en tunnel - og foran står der et sortklædt menneske med et dødens ansigt.

Man kunne næsten kalde det: Døden har mange navne, men det var så skræmmende, at kun Inge-Margrethes røde hår kunne få livet tilbage igen, så gysende en oplevelse var det ..
foto
Der var mange små kroge i det 430m2 store baghus, hvor udstillingen blev afholdt.

Her ses 2 billeder af Henny Lund fra en anden synsvinkel og bemærk også  de små hvide bolde på gulvet, hvoraf nogle var forsynet med en sort prik, der gav illusionen af øjne.

foto: 2 sort/hvide portrætter
Det var en fortræffelig udstilling!
Utroligt, at så meget kunne nås på så kort tid

Ikke at det skal bedømmes ud fra en benefit/cost-betragtning
men det viser en utrolig arbejdsdisciplin
som koblet med en kunstnerisk frihed
får talenter til at blomstre
Kan anbefales på det varmeste
uanset at vi på redaktionen kender Inge-Margrethe
Der ER flere billeder fra udstillingen, og de kan findes på wikimedia.dk under følgende adresse:
http://wikimedia.dk/index.php/Biofb

Her kan du også hjælpe en trængende journalistelev og skrive dine kommentarer - husk: de skal være objektive, såfremt de står under selve artiklen - har du subjektive ting, så skal de placeres under fanebladet: Diskussion

21.februar©2006 web-redaktionen